چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۰
اجرای  برنامه پنج ساله کشور نیازمند نگاه فرا جناحی است

حوزه/ تدوین برنامه پنج ساله یک امر ملی است. نباید این موضوع بسیار مهم به مثابه یک پدیده جناحی تلقی شده، محلی برای تصفیه حساب های گروهی شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» پیام حضرت آیت الله موسوی اردبیلی به نشست برنامه و اقتصاد اسلامی در اردبیل بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اکنون قریب 70 سال از اجرای برنامه های توسعه می گذرد. سرمایه های فراوانی در جهت تدوین و اجرای این برنامه ها تاکنون صرف شده است اما هیچگاه انتظارات برآورده نشده است. حال که جامعه در شرف تدوین ششمین برنامه پنج ساله پس از انقلاب می باشد، لازم می دانم نکاتی را متذکر شوم:

1-  تدوین برنامه پنج ساله یک امر ملی است. نباید این موضوع بسیار مهم به مثابه یک پدیده جناحی تلقی شده، محلی برای تصفیه حساب های گروهی شود. همه ی جناح ها باید بدانند که برنامه امری ملی است و لذا نیازمند نگاهی فراجناحی است.

2-  تحقق اهداف برنامه با عزم ملی تحقق یافته و این امر نیز به اجماع ملی نیازمند است. بر این اساس تنظیم برنامه ای حداقلی ولی بر اساس اجماع ملی بهتر از برنامه ایی حداکثری بدون اجماع ملی است، زیرا امکان تحقق آن بیشتر است.

3-  در تمامی برنامه های توسعه کشور، مردم و مسئولیت آنان در فرایند توسعه فراموش شده است. در حالی که مردم رکن اصلی جهت تحقق اهداف برنامه های توسعه می باشند. باید جایگاه و مسئولیت مردم در برنامه مشخص شده، فعالیت های جدی از سوی مدیران کشور در این راستا صورت گیرد.

4-  بی عدالتی از دیرباز در کشور ما وجود داشته، سایه شوم آن در ابعاد گسترده بر زندگی ما قرار دارد. یکی از ابعاد آن، بی عدالتی در توزیع منابع برای مناطق کشور می باشد. متاسفانه برخی از استان ها و به ویژه پایتخت، امکانات فراوانی را در خود جای داده و می دهد در حالی که بسیاری از استان ها محروم بوده از امکانات اولیه زندگی نیز برخوردار نیستند. فقر گسترده در این استان ها موجب شده است تا آسیب های اخلاقی و اجتماعی در این مناطق گسترش یابد. بر این اساس در این برنامه لازم است تا جهت عدالت میان مناطق کشور، توزیع عادلانه منطقه ایی صورت گیرد.

5-  هیچگاه ایران، آباد نخواهد شد مگر با بسیج نمودن همه امکانات کشور و ایرانیان. لذا ایجاد فضایی امن جهت جذب سرمایه های مادی، معنوی و انسانی ایرانیان  بیش از هر زمان دیگر احساس می شود.

6-  آخرین و مهمترین نکته این است که بیاییم به جای دم زدن صرف از اخلاق، برنامه ای طراحی کنیم که پس از 5 سال، مدیران کشور بیش از گذشته خود را موظف به پاسخگویی بدانند. در این صورت بسیاری از رذائل اخلاقی از جامعه کاسته و فضائل اخلاقی جای آن را خواهد گرفت.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالکریم موسوی اردبیلی

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha